Select Page

Welkom in onze coöperatieve

opgericht en bestuurd dòòr de kwekers vòòr de consument

Bienvenue dans notre coopérative

créée et gérée par ses éleveurs pour les consommateurs.

Bienvenue dans notre coopérative

créée et gérée par ses éleveurs pour les consommateurs.

BIO – LOKAAL – CORRECT

Dit merk is tot stand gekomen door geëngageerde kwekers die hun sector wilden laten evolueren. SAINBIOOZ heeft dan ook de wens om biologisch vlees aan te bieden dat lokaal geteeld is met kennis én uit liefde voor de smaak – geheel transparant – en uit respect voor mens en natuur.

Aan de hand van SAINBIOOZ kunnen we niet alleen weer greep krijgen op de verkoop van onze producten maar er ook op toezien dat de tijd tussen het slachten en de verkoop zo beperkt mogelijk is. Lijkt het een gek idee dat wij onze producten rechtstreeks tot bij u, in de winkel van uw voorkeur, leveren? Achter elk SAINBIOOZ product gaat er een ganse geschiedenis schuil en is er een boerderij en een kweker die het goed meent en die wenst een biologisch product aan te bieden dat niet alleen veel zin heeft maar ook veel smaak. Ons doel is om onze familiale boerderijen, onze streekgebonden producten, de omgeving waarin we leven te doen voortbestaan door een eerlijke vergoeding van iedereen betrokken in het kweekproces. SAINBIOOZ kwam tot stand omdat wij geloven dat vee kan gekweekt worden op een steeds meer duurzame en verantwoorde manier.

EEN BEETJE GESCHIEDENIS

“Wat als … we onze producten rechtstreeks tot bij u brengen, in de winkel van uw voorkeur?”

Een gek idee?

Begin 2018: enkele geëngageerde en gepassioneerde kwekers van biologisch rundvlees willen de manier van werken in de rundvleessector in vraag stellen met de bedoeling er verandering in te brengen.

 Een aantal momenten van crisis hebben de rundvleessector een aantal keer hard getroffen. Familiale boerderijen hebben het moeilijk. Door de vele tussenpersonen in de keten is er bovendien geen band tussen de kweker en de consument. Hoe kunnen we de zaken anders aanpakken en weer greep krijgen op onze toekomst? Dit doen we door het oprichten van een coöperatieve van kwekers van biologisch rundvlees. Op deze manier bundelen we onze krachten om de ganse keten te beheren en een eindproduct aan te bieden. Dit product is een lekker stukje lokaal geteeld biologisch rundvlees waarin onze streek en onze kennis vervat zit en dat bovendien een eerlijke vergoeding voor ons werk mogelijk maakt.

Om dit project praktisch uit te werken zijn we op zoek gegaan naar betrouwbare partners om ons doel – een sterke transparante keten opzetten – te bereiken. We hadden erg veel vertrouwen, doorzettingsvermogen en een sterke wil nodig om ons vak te opnieuw uit te vinden. Eén en een half jaar later hebben we plechtig SAMEN de oprichting van SAINBIOOZ aangekondigd op de Foire de Libramont in 2019. Dit is het merk van biologisch rundvlees van een Belgische coöperatieve opgericht door en in beheer van de kwekers zelf.

We hebben al een lange weg afgelegd maar we weten dat het avontuur nog maar net begonnen is.

ONZE GARANTIES

SAINBIOOZ, biologisch rundvlees van topkwaliteit, wordt gegarandeerd door een strikt lastenboek waarin 7 engagementen worden samengebracht:

Producten met goede organoleptische eigenschappen

Producten met goede organoleptische eigenschappen

 De verschillende rassen werden geselecteerd op basis van de smaak en de kenmerkende slagerskwaliteit.

Lokale produkten die een bijdrage leveren aan de Belgische economie

Lokale produkten die een bijdrage leveren aan de Belgische economie

 Alle verhandelde dieren moeten in België geboren, gekweekt en verwerkt worden.

Dierenwelzijn

Dierenwelzijn

 Op de boerderij, in de weide, tijdens het transport, enz … Op ieder moment is het welzijn van het dier onze prioriteit.

Het respect voor het milieu

Het respect voor het milieu

 Wij evalueren de impact op het milieu op basis van 16 indicatoren.

Een correcte verloning voor correcte prijs

Een correcte verloning voor correcte prijs

Het is belangrijk dat iedereen die actief is in de keten een correcte vergoeding krijgt. Die transparantie in de keten is nodig.

Onze voeding en onze gezondheid

Onze voeding en onze gezondheid

Het is onze prioriteit om gezonder vlees te produceren. Om dit te bekomen geven we onze dieren voeder van de beste kwaliteit

Voedselveiligheid en transparantie

Voedselveiligheid en transparantie

Op vlak van voedselveiligheid is het vanzelfsprekend dat iedereen die actief meewerkt in onze keten de wetgeving die van kracht is op dit vlak steeds respecteert.

Onze rassen

limousine

limousine

Vlees van het limousine ras heeft een opmerkelijke smaak en een zeer fijne textuur die het vlees extra mals maakt. Dit stukje vlees is tegelijk mager én sappig. De marbrering ervan geeft het de typische smaak die het zo geliefd maakt bij kenners.

———-

Eigenschappen : ras dat zich kenmerkt door haar grootte. Het is relatief eenvoudig te kweken. Het vlees laat zich uitzonderlijk goed versnijden en verwerken.

parthenaise

parthenaise

Kenners zijn goed op de hoogte van de kwaliteiten van dit ras: het vlees heeft een dieprode kleur dat bestaat uit fijne vezels. Het is sterk gemarbreerd en extreem mals. Het wordt dan vaak gegrild.

———-

Eigenschappen : tegenwoordig wordt dit ras ingedeeld bij de melkveerassen. De moederdieren laten zich kenmerken als goede zoogdieren die het kalf evenwichtig doen opgroeien.   

 

rouge des prés

rouge des prés

Fijnproevers zijn het er over eens dat het vlees van dit ras erg mals is en sappig is. Het is een zacht en gemarbreerd stukje vlees met een zeer intense smaak. 

———-

Eigenschappen : dit gras groeit snel en is vroegrijp.

 

BLONDE D’AQUITAINE

BLONDE D’AQUITAINE

Het vlees van de Blonde d’ Aquitaine is erg mals en heeft een opmerkelijk fijne structuur. 

———-

Eigenschappen : dit ras past zich aan aan alle klimaatomstandigheden, kalft gemakkelijk, verzekert een snelle groei en een goed rendement.

charolaise

charolaise

Het vlees van dit ras vertoont grote spiervezels. Het is mals en fijn gemarbreerd waardoor het veel smaak heeft en heel sappig is.

———-

Eigenschappen : dit vleesras groeit gemakkelijk en heeft uitstekende moederdieren. Het heeft een goede eetlust. Ondanks het feit dat dit een vleesras is, is de kwaliteit van de melk uitzonderlijk. 

 

Onze kwekers

Christophe et Charles Toussaint

Christophe et Charles Toussaint

Recogne (Libramont-Chevigny)

Medeoprichters van de coöperatieve.

Al 13 jaar is het familiebedrijf van Christophe biogecertificeerd. Op zijn 25e nam zijn zoon Charles het bedrijf over. Samen kweken ze het Parthenaise en Rouges des Prés-ras.

Christophe Jerouville

Christophe Jerouville

Sberchamps (Libramont-Chevigny)

Medeoprichter van de coöperatieve.

Al 15 jaar werkt Christophe in de biologische landbouw. Hij is een referentie in de Charolaisefokkerij in België, met verschillende onderscheidingen op zijn naam op de landbouwbeurs van Libramont.

benoit et christine Adam

benoit et christine Adam

Chenet (Libramont-Chevigny)

Medeoprichters van de coöperatieve.

Benoit en Christine Adam werken sinds 2007 hand in hand. Ze gingen 8 jaar geleden over op biologische landbouw en kweken nu een kudde Blondes d’ Aquitaine.

Yoan deremiens et marina groos

Yoan deremiens et marina groos

Nîves (Vaux-sur-Sûre)

Medeoprichters van de coöperatieve.

Al 12 jaar is het familiebedrijf van Yoan and Marine biogecertifi-ceerd. Moeder en zoon leggen zich toe op twee rassen: de  Blondes d’Aquitaine en het Limousineras.

sebastien chisogne

sebastien chisogne

Séviscourt (Libramont-Chevigny)

Voorzitter van de coöperatieve.

Sébastien werkt al meer dan 20 jaar in de biologische landbouw. Uit overtuiging, uit liefde voor dieren en natuur. Hij legt zich toe op het  Limousineras

« Het was onze wens om een sterke coöperatieve keten op te zetten waarin verschillende doelstellingen (op korte, middellange of lange termijn) van de verschillende schakels in de keten van het kweekproces – in alle respect en rekening houdend met innovatie en transparantie – gecombineerd konden worden. »

contact

mail : info@sainbiooz.be

adres :

Rue au Camp 3, B-6800 Libramont-Chevigny

Bedrijf : SAINBIOOZ COOP SC

 

Geloof ons niet op ons woord maar proef onze produkten !

 

Een Belgische

coöperatieve

keten, opgericht

en bestuurd

dòòr de kweker

vòòr de consument

Sainbiooz

Sainbiooz